דילול מהו? הדילול הוא שלב בגידול התמרים בו מדללים את כמות הפירות שעל העץ. כל עץ וכל אשכול זוכים לטיפול אופטימלי. גוזמים ממנו את הפרי עם מזמרה, כך שיהיה מספר פירות מדויק על כל עץ, אשכול וסנסן. ככה גדלים לנו מג'הולים גדולים ועסיסיים. מהרגע שמתחילים אנחנו במירוץ לפגוש כל עץ כמה פעמים.

עומס העבודה הגדול בדילול חייב את החברים במטע להרחיב את הצוות הקבוע ולהוסיף עובדים עונתיים על כלי הגובה. בתוך המציאות המשתנה של הקורונה נערכו בצוות המטעים לכך שכמחצית מהם יהיו חברים מתנועת הבוגרים שאינם גרים בנערן. עשרות חברי תנועה הגיעו לעבוד לתקופה ממושכת. חברה צעירים שזה עתה השתחררו מהצבא לצד חברים בוגרים שמכירים את המטע.

הקורונה גם היא הוסיפה לאתגר, על כך מספר אלון צליל: "ניסחנו נהלי עבודה וסניטציה מחמירים שיאפשרו לעבוד בדילול תוך שמירה על מירב האמצעים למניעת הדבקה של העובדים. לדוגמה הפרדנו את העובדים לקבוצות, כל קבוצה עבדה בנפרד, מודדים חום אחת ליום לכל העובדים, מחטאים את כל עמדות הנהגים והמשטחים בסביבת המחסנים והמטבחון, עושים שימוש בכפפות ומסכות, ובקיצור ערוכים כמיטב יכולתנו למצב."

הדילול הסתיים לפני שבועיים והקסם עדיין לא פג. עם הפנים אל הגדיד ואל בניית שנה הבאה.